De opvanghuizen

Hoe ziet een dag in een opvanghuis er nu eigenlijk uit..?

In Vietnam gaat de wekker om 6 uur ‘s ochtends. Het is licht en het wordt snel warmer. De kokkin is al op de markt geweest, en na wassen en aankleden staat er een typisch Vietnamees ontbijt. Tanden poetsen en naar school! De helft van de kinderen gaat in de ochtend naar school, en de andere helft gaat in de middag. Simpelweg omdat er niet genoeg scholen zijn om alle kinderen tegelijk te laten gaan. De 'thuisblijvers' krijgen in de opvanghuizen les. Er wordt thuis geluncht, tussen 11.00 en 13.00 is het een komen en gaan van fietsen en cyclo’s (fietstaxi’s voor de kleintjes). Na de lunch keert de rust terug en is de andere helft naar school. Tijd voor in-house Engelse les en computerles. Als iedereen thuis is wordt er huiswerk gemaakt en is er tijd voor sport, spel en ontspanning. Vietnam kent een 6-daagse schoolweek, de zondag is voor ontspanning, sport en cultuur.

Sunflower House

sunflower-kidshuis Het eerste huis van K.I.D.S., gebouwd in 1999 en in 2011 voorzien van nieuwe vloeren en verf. circa 26 meisjes tussen 5 en 17 jaar vinden hier een veilig huis. In het hart van district 6, 20 taxi-minuten buiten het centrum, 5 minuten van de scholen èn het gemeentelijk zwembad!

Lotus Kids House

kids-lotushuisDSC05915 Het tweede huis, een uurtje buiten de stad, in een heerlijke buitenwijk omringd door groen. De afstanden zijn hier iets groter, maar de circa 26 meisjes genieten dagelijks van hun heerlijke, in 2006 gebouwde huis met ruime speelplaats.

Lemongrass House

Lemongras-kidshouse-klaslokaal-0671 Ooit het voorbeeldhuis voor Julius Jaspers, en na het overlijden van de oprichter Jean Houleiman in 2008 ondergebracht bij K.I.D.S. Lemongrass House staat op terrein van het Rode Kruis in district 3, 10 minuten buiten het centrum, en herbergt momenteel circa 26 jongens.

Sunlight House

sunlight-kidshuis Dit huis wordt sinds 1 januari 2012 beheerd door K.I.D.S. Het huis biedt plaats aan circa 26 jongens en staat in district 2, 20 minuten buiten het centrum van Ho Chi Minh City. In november 2012 is het huis door vrijwilligers uit Nederland opnieuw geverfd. Het resultaat mag er zijn, het huis ziet er weer prachtig uit.

SPI Study House

spi-studiehuis In 2012 is K.I.D.S. gestart met het SPI Study House. Hier wonen meisjes die af­komstig zijn uit één van de opvang­huizen van K.I.D.S.. Ze doen een vervolg­opleiding op MBO- of HBO niveau of aan de uni­ver­siteit. De studie staat voorop, maar ze bereiden zelf hun maal­tijden en helpen met schoon­maken. Kortom, in het SPI Study House worden de meisjes onder­steund op weg naar een zelfstandig bestaan.

Hoe kunt u helpen?

doneer-medailleIMG_0572

Doneer en maak het verschil voor een straatkind in Vietnam. Grote of kleine bijdragen, alle donaties zijn van harte welkom!

Doneer gemakkelijk via iDEAL