Kids naar de tandarts

Gezonde en goedverzorgde tanden. Voor ons heel normaal, maar in Vietnam nog lang niet. Hier kunnen weinig mensen zich een bezoek aan de tandarts veroorloven. 84% van alle kinderen heeft op zesjarige leeftijd al gaatjes. Gelukkig is de mondzorg in onze opvanghuizen goed geregeld. Sinds 2008 komen jaarlijks tandartsen van Dental Clinics over uit Nederland om de gebitten van de kinderen te onderhouden.

Voor het eerst bij de tandarts

De jaarlijkse controles en behandelingen zijn meestal in een weekend, zodat de kinderen geen lessen op school hoeven te missen. De tandartsen doen hun werk in de Westcoast International Dental Clinic in Ho Chi Minh City, van dr Andrew Chang. De praktijk is prachtig ingericht en voorzien van alle benodigde apparatuur. Dr Chang en zijn team werken zelf ook mee, eveneens geheel belangeloos. Daardoor zijn tussentijdse behandelingen mogelijk en zijn ook de noodopvang en de zorg bij pijnklachten goed geregeld.

Petra Blaauboer, tandarts bij Dental Clinics Eindhoven, maakt in november 2011 voor het eerst kennis met de kinderen. “We hebben alle kinderen kunnen behandelen conform de kwaliteit die we in Nederland bieden. Geweldig om te zien hoe positief die kinderen in het leven staan. Als ze nog maar kort in het weeshuis zijn, weten ze nog niet wat ze van ons kunnen verwachten. Ze komen immers voor het eerst bij de tandarts.”

Lachend aan tafel

Bij het eerste tandartsbezoek zijn vaak ingrijpende behandelingen nodig. Ook is er veel aandacht voor preventie en mondhygiëne. “Het is heel mooi om de verbetering te zien bij kinderen van wie Dental Clinics de gebitten al meerdere jaren behandelt. En ’s avonds zat iedereen lachend aan tafel. Eén van de eerste bewoners van het Sunlight Kids house bereidde ter plekke een heerlijke maaltijd voor ons allemaal. Deze weesjongen is nu een gediplomeerd kok en woont zelfstandig.”

Over Dental Clinics

Dental Clinics logoEen mooi, natuurlijk gebit, dat wil toch iedereen? Voor complete mondzorg gaat u naar Dental Clinics. Hier werken alle soorten tandheelkundige professionals onder één dak samen aan uw persoonlijke behandelplan en mondgezondheid. Waar het mondzorg betreft, maar ook in voorlichting en service zetten we ons tot het uiterste in om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, voor een eerlijke prijs. Dit onder het motto ‘lachen is leven!’ Meer informatie over Dental Clinics en de groepspraktijken is beschikbaar via www.dentalclinics.nl.

rss-feed