Sunflower huis opnieuw geschilderd

opvanghuis wordt geschilderd

In 2011 heeft Consolidated Media Industries zich verbonden aan K.I.D.S.: we zullen gedurende 5 jaar zorg dragen voor het Sunflower opvanghuis. Omdat dit niet alleen een project op afstand is, komt jaarlijks een aantal medewerkers naar Vietnam om daar ook actief bij te dragen aan het onderhouden van het weeshuis. In november 2011 betekende dit dat zes collega’s naar Ho Chi Min City zijn afgereisd voor een eerste kennismaking en om daar het Sunflower opvanghuis te schilderen. Wat een bijzondere ervaring was dat! Het schilderen bij zeer hoge temperatuur en luchtvochtigheid is al een evenement op zich, maar wat het zo speciaal maakte is de manier waarop wij werden opgenomen in het huis. Na ons even onwennig te hebben aangekeken als een bijzonder groepje mensen werd er meteen contact gelegd door en met alle kinderen in het huis. Daarbij was er van taalbarrières geen sprake, met handen, voeten en kwasten werden vol trots de slaapkamers en het speelgoed getoond en werd er hulp aangeboden. Dat dit af en toe tot kleine verfongelukjes leidde was totaal geen probleem, met vereende krachten werd alles weer schoongepoetst. Dit met een van binnen en buiten fris geschilderd huis als eindresultaat.

oudhollands zaklopen in Ho Chi Min

Gelukkig was daarmee de kennismaking met de kinderen nog niet afgelopen. Onder leiding van coach Joop Alberda werd er een sportdag opgezet waarbij een mix van oudhollandse en internationale sporten plaatsvond voor alle leeftijden. En wederom werd met handen en voeten en vooral met heel veel enthousiasme deze dag beleefd.

Binnen Consolidated Media Industries zien wij het Sunflower Weeshuis echt een beetje als ‘ons opvanghuis’ waar wij regelmatig bijdrages aan kunnen leveren en waar we ieder jaar de enthousiaste verhalen van collega’s over gaan horen.

rss-feed